Tietoa Arista


Ari Himma
Ari Himma

Ari Himma - motivoituu saadessaan sparrata asiakkaan kehityskohteita ja vauhdittaa organisaation haluamaa muutostyötä. Ytimessä ollaan, kun näemme yhdessä tuloksia toimintatapojen konkreettisista muutoksista.

Intohimoni organisaatiokulttuuriin maailmaan syntyi jo nuorena esimiehenä Koneella, johon myös tein teemasta pro gradun. Lisää kokemusta johtamisesta, muutosjohtamisesta ja kulttuureista sain henkilöstöjohtajan kansainvälisisistä tehtävistä Suomessa ja ulkomailla esimerkiksi seuraavista yrityksistä: Metso Automation, M-real Corporation, Glaston, Mac Gregor ja European Molecular Biology Laboratory. Vuodet johtoryhmien jäsenenä näissä yrityksissä toivat  perspektiiviä johtamiseen ja johtoryhmien kehittämiseen.

Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut sekä konsulttiyrityksen partnerina että seniorikonsulttina. Vahvuus konsulttina toimimiseen on syvällinen menetelmäosaaminen ja käytännönläheisyys, joka pohjaa pitkään omakohtaiseen johtamiskokemukseen. Asiakkailta on tullut myös palautetta selkeästä ja helposti lähestyttävästä toimintatavasta.

Sertifioidusta työkalupakistani löytyvät monet menetelmät, joilla fasilitoidaan johtamisen ja työkulttuurien kehittämistä. Denison-kulttuuriarvio on Yhdysvaltojen ja Euroopan businessyliopistoissa toimineen professori Dan Denisonin kehittämä yrityskulttuurin analysointimalli. OCAI-kulttuuriarvio perustuu professorien Robert Quinn ja Kim Cameronin tutkimustyöhön. Näiden lisäksi käytän Peili- toimintatyyliarviointia ja 360-arviota. Olen myös koulutettu coach.

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri. Johtamiskoulutusta olen täydentänyt Aalto-yliopistossa, London Business Schoolissa ja IMD:ssä (International Institute for Management Development) Sveitsissä.